Signing? Wat is dat dan? De term klinkt je misschien raar in de oren. Toch heb je er dagelijks mee te maken. Van de spandoeken aan de steigers waar je aan voorbij rijdt en de reclameborden langs het voetbalveld tot de beachvlaggen op het strand. Het is allemaal Signing die je iets wil vertellen of naartoe wil laten gaan.

Signing is gewoon een verzamelnaam voor visuele communicatie waarmee een merk of boodschap wordt gecommuniceerd. Het is de beste mannier om op te vallen. Je vind het meestal op plekken waar veel mensen komen zoals, beurzen, winkelcentra, sportcomplexen of op straat.

Signing gaat echter verder dan het simpelweg ophangen van borden en het plakken van wat stickers. Signing geeft je bedrijf een herkenbaar gezicht. Net als onze oranje vlek die je overal ziet terugkomen en zorgt voor de herkenbaarheid. Het belangrijkste is consistentie en zorgen dat je geen wildgroei krijgt aan verschillende uitingen. Het gebruik van foto’s, teksten en kleuren zijn bepalende factoren.

Er zijn verschillende vormen van signing te noemen, van tijdelijk tot permanent.

Denk aan vlaggen, spandoeken, plaatmateriaal en reclameborden, stickers, hekwerkbanners, belettering met folie voor auto’s of panden, gevelreclame, lichtreclame, geprint behang. De mogelijkheden zijn eindeloos.